Maďarská opozícia: Orbánova politika môže prispieť k užšej integrácii EU bez Maďarska

NETKY.SK • 17 Február 2017, 15:43 • 2 min
Maďarská opozícia: Orbánova politika môže prispieť k užšej integrácii EU bez Maďarska

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda svojimi snahami o väčšiu národnú suverenitu v rámci Európskej únie dosiahne iba to, že kľúčové krajiny Únie pristúpia k užšej integrácii bez Maďarska. Povedal to dnes v Budapešti Tamás Meszerics, poslanec Európskeho parlamentu (EP) za maďarskú opozičnú stranu Politika môže byť iná (LMP).

slovakia

left justify in out

Podľa Meszericsa by mohla týmto spôsobom vzniknúť dvojrýchlostná, prípadne viacrýchlostná Európa, a Maďarsko zostane na jej periférii, informovala agentúra MTI.

 

Dvojrýchlostná Európa je už vlastne realitou, povedal europoslanec v súvislosti s rozdielnymi postojmi k vnútornej reforme únie, ktorú tento týždeň prerokoval EP.

 

Reformné návrhy podľa Meszericsa smerujú k tomu, aby sa aktuálnym výzvam - od prekonania ekonomickej krízy až po migráciu - čelilo prehĺbením európskej spolupráce. Maďarská a poľská vláda naopak požadujú vrátenie viacerých kompetencií jednotlivým členským štátom. "Takéto snahy sú beznádejné," dodal Meszerics.

 

"(Maďarský premiér Viktor) Orbán by mal - namiesto hrania sa na falošného proroka - radšej hovoriť o tom, čím by Maďarsko mohlo prispieť k zomknutiu Európy," uzavrel europoslanec za LMP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies