Maďarská kuchyňa

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 17:00 • 2 min
Maďarská kuchyňa

BRATISLAVA - Guláš, paprikáš, perkelt, segedín, haláslé, štipľavá paprika, klobása, šomlóhalušky. Asi tieto slová sa vynárajú v mysli obyčajného človeka, keď sa spomína maďarská kuchyňa.

slovakia

left justify in out

Maďarská kuchyňa sa vyznačuje kaloricky bohatými jedlami, využíva mäso (predovšetkým bravčové, ale často i teľacie), sladkovodné ryby (kapor, sumec, zubáč) a zeleninu (paradajky, papriky, tekvicu, kyslú kapustu).

 

Typickým korením je mletá paprika, buď sladká alebo štipľavá, ktorá dáva jedlu charakteristickú chuť aj lákavú červenú farbu.

 

Často sa používa aj kyslá smotana.

 

Z pečiva je obľúbený biely chlieb. Pokrmy sa pripravujú spravidla na masti. 

 

Maďari tradične jedia obed alebo večeru pozostávajúcu z troch chodov.

 

Maďarská kuchyňa určite stojí za ochutnávku.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies