Maďarská karta bola podľa Mikuša na stole už dávno

NETKY.SK • 20 November 2013, 14:58 • 2 min
Maďarská karta bola podľa Mikuša na stole už dávno

TRNAVA - Maďarskú kartu pred druhým kolom volieb predsedu Trnavského samosprávneho kraja nevytiahol premiér Robert Fico, pretože bola na stole už dávno. Jednoznačne to ukazujú výsledky prvého kola volieb v okresoch Dunajská Streda a Galanta. Uvádza to vo svojom stanovisku kandidát na predsedu kraja Tibor Mikuš.

slovakia

left justify in out

,,Južné časti regiónu volili viac ako na 90 percent na národnostnom princípe. Moji spoluobčania maďarskej národnosti uprednostnili etnickú príslušnosť pred reálnymi výsledkami mojej práce. Občania slovenskej národnosti by mali byť rovnako disciplinovaní a tiež prísť k volebným urnám v čo najväčšom počte, aby podporili doterajšie jednoznačne správne smerovanie nášho kraja,“ uviedol Mikuš v stanovisku, ktoré poskytol agentúre SITA. 

Predseda vlády Robert Fico prišiel v utorok do Trnavy podporiť Mikuša. Na mítingu vyzval k mobilizácii voličov a spojeniu Slovákov, aby Trnava ako slovenské mesto nemala maďarského župana. Sám Fico však odmietol, že by hral s maďarskou kartou. Ak sa môžu spájať pred voľbami maďarské, tak sa môžu podľa neho spájať aj slovenské strany. 

O hlasy voličov sa budú v sobotu 23. novembra uchádzať kandidát SMK a OKS József Berényi, ktorému podporu deklarovala strana Most-Híd, a nezávislý kandidát Tibor Mikuš, ktorého podporuje Smer-SD a niekoľko menších strán. Berényi získal v prvom kole 14 339 voličských hlasov, čo je 18,33 percenta, Mikuša podporilo 31 310 voličov, čo je 40,04 percenta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies