Maďarská dedinka Megyer je na prenájom: V cene sú ulice, autobusová zástavka aj zvieratá

NETKY.SK • 25 Február 2015, 17:20 • 2 min
Maďarská dedinka Megyer je na prenájom: V cene sú ulice, autobusová zástavka aj zvieratá

BUDAPEŠŤ - Starosta maďarskej dedinky Megyer ponúkol v stredu celú dedinu na prenájom. Do miesta tak chce pritiahnuť turistov aj podnikateľské firmy.

slovakia

left justify in out

Za približne 700 eur na deň získa potenciálny záujemca 7 hosťovských domov, ďalej 4 ulice, autobusovú zástavku, pôdu o rozlohe 4 hektárov, stodolu a množstvo hospodárskych zvierat. Dočasne ho tiež vymenujú za zástupcu starostu a ulice bude môcť premenovať podľa svojho uváženia.

 

Cieľom projektu je revitalizácia dedinky, vzdialenej približne 190 kilometrov severozápadne od Budapešti, ktorej vznik sa datuje minimálne do 11. storočia. Starosta Kristóf Pajer povedal, že práve pokojná atmosféra odľahlej vidieckej krajiny by mohla byť hlavným lákadlom pre turistov. "Našim hosťom ponúkame množstvo programu, no väčšinu ich aj tak uchváti práve ticho a scenéria krajiny," doplnil Pajer. Zároveň dúfa, že sa mu podarí do dedinky, ktorá má aktuálne 18 obyvateľov, prilákať spoločnosti, ktoré do svojich teambuildingových aktivít zahrnú aj rôzne drobné opravy a vylepšenia dedinky, akou je napríklad natretie hojdačiek na detskom ihrisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies