Maďarská centrálna banka preberá kontrolu nad MKB Bank

NETKY.SK • 18 December 2014, 14:00 • 2 min
Maďarská centrálna banka preberá kontrolu nad MKB Bank

BUDAPEŠŤ - Maďarská centrálna banka preberá kontrolu nad MKB Bank, spoločnosťou, ktorá je vo vlastníctve vlády.

slovakia

left justify in out

Banka prejde reštrukturalizáciou, pričom portfólio problémových úverov prejde do novovytvorenej "zlej" banky. Údaje z roku 2013 ukázali, že MKB Bank je z pohľadu aktív piatou najväčšou bankou v krajine. Reorganizácia by mala trvať dvanásť až osemnásť mesiacov. Guvernér maďarskej centrálnej banky György Matolcsy vyhlásil, že centrálna banka bude MKB podporovať. Neuviedol však odhad nákladov reštrukturalizácie.

 

"Kapitálová a likvidná pozícia MKB Bank je uspokojivá, banka však vytvára veľké straty,“ uviedla centrálna banka s tým, že preberá nad spoločnosťou kontrolu na obdobie do jedného roka. 

 

Nemecká BayernLB predala svoju maďarskú divíziu vláde Viktora Orbána v júli. Počas uplynulých dvadsiatich rokov táto banka vytvorila nemeckej spoločnosti súhrnnú stratu vo výške dvoch miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies