Maďarič sa vzdal funkcie, očakáva hlboké personálne zmeny

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 08:15 • 2 min
Maďarič sa vzdal funkcie, očakáva hlboké personálne zmeny

BRATISLAVA - Predsedníctvo Smeru-SD dnes uznesením vzalo na vedomie, že Marek Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu strany.

slovakia

left justify in out

Na nadchádzajúcom pracovnom sneme Smeru-SD Maďarič očakáva "rozsiahle a hlboké zmeny personálne aj programové", zváži aj možnosť opätovnej kandidatúry na podpredsednícky post. Povedal to dnes po skončení rokovania predsedníctva Smeru-SD.
      

Minister kultúry dodal, že ho viacerí členovia predsedníctva prehovárali, aby znovu kandidoval na funkciu podpredsedu, sám však ešte nie je rozhodnutý. "Smer čaká snem, ktorý by mal byť v rôznych rovinách veľmi zaujímavý a ja aj podľa miery a rozsahu tých zmien zvážim to, že ma viacerí vyzývajú, aby som znovu kandidoval, ale v tejto chvíli nie som rozhodnutý," povedal. 
      

Na otázku, či v Smere-SD príde k výrazným zmenám, odpovedal slovami: "Je na to vôľa". Ku konkrétnym otázkam programu nadchádzajúceho snemu sa vyjadriť nechcel s tým, že sa na predsedníctve dohodli na tom, že budú verejnosť informovať až na sneme. O možných zmenách vo vláde podľa neho dnešné predsedníctvo nerokovalo, prípadné výmeny na straníckych postoch nechcel komentovať.
      

"Schválili sme konanie snemu 28. júna, tam sa všetko dozviete," stručne reagoval na otázky novinárov premiér Robert Fico. "Rozoberieme veci, dúfajme, že prídeme k dobrým záverom," konštatoval na margo snemu Miroslav Číž. Ohľadom možných zmien poznamenal len toľko, že "návrhové komisie pracujú".
      

V kuloároch sa hovorí o tom, že by na nadchádzajúcom sneme mohli podpredsedov Vladimíra Maňku a Dušana Čaploviča nahradiť noví ľudia, spomínajú sa mená Petra Pellegriniho a ministra životného prostredia Petra Žigu. Ani jeden z nich sa však dnes k tejto možnosti nevyjadril.
      

"Musíme, samozrejme, prerokovať všetky personálne veci," odpovedal Vladimír Maňka pred rokovaním predsedníctva na otázku, či uvažuje o vzdaní sa funkcie. 
      

Mimoriadny pracovný snem Smeru-SD sa uskutoční 28. júna. Návrh na jeho zvolanie podal na predsedníctvo strany jeho šéf Robert Fico. Mal by sa uskutočniť v Bratislave. Potvrdil to 11. júna po rokovaní vlády.
      

Na otázku TASR, či sa snem bude zaoberať aj personálnymi otázkami a vyhodnotením prezidentských a europarlamentných volieb, reagoval, že jeho úlohou bude prioritne definovať kroky vlády a jej správanie vo vzťahu k verejnosti v druhej polovici tohto roka a na budúci rok. "Teda odpoveď na konsolidáciu, na to, ako by ľudia mali profitovať z konsolidácie. Budeme hovoriť aj o činnosti strany, pretože chceme veci urobiť tak, aby sme nemuseli riešiť mnohé pracovné veci v decembri," priblížil. Koncom roka máva strana štandardný snem, tento bude pri príležitosti 15. výročia vzniku Smeru-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies