Maďarič: Podpredseda strany sa necíti byť jej ideológom

NETKY.SK • 18 Január 2015, 12:16 • 2 min
Maďarič:  Podpredseda strany sa necíti byť jej ideológom

BRATISLAVA - Podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič sa necíti byť ideológom strany, ako ho mnohí nazývajú.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, možno má sklon vyjadrovať sa k otázkam, ktoré by sa dali nazvať, že sú ideologické. „Ale nemám žiadnu oficiálnu, ani neoficiálnu pozíciu. Ideové smerovanie Smeru je vždy zahrnuté v dokumentoch, ktoré schvaľuje predsedníctvo, alebo snem. Myšlienky sú produktom našich orgánov, debát v predsedníctve,“ povedal.

 

Maďarič tvrdí, že rozhovory medzi štyrmi očami s Robertom Ficom máva zriedkavo. „Robert Fico sa veľmi často, na týždennej báze, radí s úzkym vedením strany, ktorého som súčasťou,“ uviedol s tým, že na úzkom vedení riešia, čo prinesie týždeň pred vládou, alebo parlamentom. „Sú chvíle, keď musíme zaujať stanovisko k dlhodobejším problémom, ale to je debata celého vedenia. Neviem presne rozpitvať, kto, v akej miere a k čomu dokáže prispieť. Niekto je zameraný viac na manažérske schopnosti, niekto má právne, niekto ideové. Je to kombinácia všetkého. Nežiadajte ma, aby som sám seba posudzoval, v čom najlepšie poradím. Keď mám pocit, že viem niečo zmysluplné povedať, tak to poviem,“ povedal.

 

Ambíciou Maďariča v politike je v tejto chvíli dobre naplniť mandát ministra kultúry (trvajúci od marca 2012) do marca 2016. Maďarič bol medzi kandidátmi na post predsedu NR SR. „Stať sa druhým ústavným činiteľom je kariérny posun. Ale záleží aj na tom, ako si nastavíte ambície. Pre mňa bolo v danej chvíli podstatné, že som chcel dokončiť mandát ministra,“ konštatoval s tým, že neberie politiku ako vystupovanie hore po rebríku a ani ako lovenie funkcií. „Nikdy som to tak nerobil. V Smere som skoro od začiatku. Stal som sa poslancom až v roku 2006. Nikdy som nemal v sebe silné pudenie, že som v Smere preto, aby som sa čo najskôr dostal k nejakej funkcii a aby som stále stúpal a stúpal. Keď dostanem nejakú príležitosť, chcem ju zmysluplne naplniť. Pre mňa je podstatné, keďže že som ministrom kultúry druhé obdobie, aby som toto obdobie dokončil. Čo bude potom, sa uvidí,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona