Maďarič: Mazurek a ĽSNS sú nepriateľmi Slovenska, krajinu ťahájú do zlých vôd

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 17:20 • 2 min
Maďarič: Mazurek a ĽSNS sú nepriateľmi Slovenska, krajinu ťahájú do zlých vôd

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Milan Mazurek a jeho politická strana ĽSNS sú nepriatelia Slovenska a ťahajú túto krajinu do veľmi zlých vôd. V pléne parlamentu to dnes vyhlásil minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) počas rozpravy k návrhu zákona o Fonde na podporu kultúry národnostných menšín. Ten Mazurek skritizoval.

slovakia

left justify in out

"Takéto chovanie a konanie je historicky vlastné extrémistickým a fašisticky zmýšľajúcim politikom. Tí prví siahali na kultúru, začali páliť knihy. Lebo cítili, že kultúra ako taká je absolútny protiklad s ich politikou. Čím viac kultúry, tým menej strán ako ĽSNS," povedal Maďarič.

 

Podľa jeho slov môže byť úspešné len kooperujúce Slovensko a Slovensko, ktoré chápe, že kultúra nie je luxus, ale investícia. "Kultúra národnostných menšín je obohatenie. Hovorím to kvôli ľuďom, ktorými sa zaštiťujete. Váš útok na kultúru nás ťahá do sveta nenávisti, úpadku, nekultúrnosti. V tejto 'maličkosti' sa zrkadlí vaša zvrátenosť. To, ako ste schopní zobrať Slovákov za rukojemníkov a stavať ich proti menšinám," povedal minister.

 

Podľa jeho slov stavať Fond na podporu kultúry národnostných menšín do polohy, že ide o premrhané peniaze, je veľmi smutné. "Časť tejto snemovne žije v úplne inom svete ako my ostatní a dúfam, že tam ostanete len vy," dodal.

 

Podľa Mazureka však Slovensko môže byť úspešné len vtedy, keď mladí ľudia nebudú musieť utekať do zahraničia a budú tu môcť žiť ako dôstojní ľudia. "Tieto problémy pretrvávajú, ale my budeme nalievať milióny do kultúry menšín. Robme to, ale najskôr vyriešme problémy dotýkajúce sa každého Slováka. Teda až potom, keď sa budeme mať dobre," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona