Maďarič: Je menej pravdepodobné, že Smer opäť zostaví vládu sám

NETKY.SK • 23 Január 2015, 12:28 • 2 min
Maďarič: Je menej pravdepodobné, že Smer opäť zostaví vládu sám

BRATISLAVA – To, že Smer zostaví vládu sám aj po parlamentných voľbách v roku 2016, je podľa podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča menej pravdepodobné.

slovakia

left justify in out

Pri pomernom volebnom systéme je podľa neho unikátne, ak strana urobí taký výsledok, že môže vládnuť sama. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, to však neznamená, že Smer nemôže byť úspešný. „Predpokladám, že aj bude úspešný. Môže získať a dúfam, že získa taký výsledok, ktorý ho bude robiť budúcou koaličnou stranou,“ vyhlásil. Politika podľa Maďariča prináša rôzne prekvapenia, ale zatiaľ podľa overovanej voličskej podpory cez prieskumy verejnej mienky, je dosť možné, že Smer urobí taký výsledok, ktorý ho bude posúvať do budúcej vlády.

 

Smer podľa Maďariča "a priori" nikdy žiadnu stranu nevylučoval z možnosti, že s jej predstaviteľmi bude viesť rokovania o zostavení vlády, ak bude niekto zo Smeru poverený zostavením vlády. Pri zostavovaní budúcej vlády ale bude podľa neho dôležité nájsť s budúcimi partnermi programový prienik. „Je mi však obtiažne hovoriť o niekom konkrétnom, pretože opozičná scéna je natoľko roztrieštená a množstvo z jej strán je na hranici, alebo hlboko pod piatimi percentami. Preto je ťažké povedať s kým áno, alebo nie. Máme však poučenie, že veľmi ťažko sa vládne, keď je vláda veľmi široká. Je ale tiež veľmi ťažké vládnutie, keď je vo vláde sama jedna strana,“ zdôraznil. Pre Slovensko by bolo preto podľa neho dobré, keby vláda bola zložená z dvoch, maximálne troch subjektov, aby vládnutie bolo efektívne a malo v sebe náboj pozitívnej konkurencie vládnych strán. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies