Maďarič definitívne končí ako podpredseda vládneho Smeru

NETKY.SK • 24 November 2017, 06:54 • 2 min
Maďarič definitívne končí ako podpredseda vládneho Smeru

BRATISLAVA – Podpredseda vládnej strany Smer-SD a minister kultúry v jednom Marek Maďarič potvrdil svoj definitívny odchod z vedenia strany.

slovakia

left justify in out

Po neúspechu v župných voľbách a ostrej kritike viacerých jeho kolegov, sa rozhodol urobiť rázny krok. Nepočká ani na stranícky snem ani na rozhodnutie predsedu strany Roberta Fica. Informoval portál aktuality.sk. Samotný Maďarič sa zatiaľ odmieta k danej veci vyjadriť. „Minister kultúry sa až do konania predsedníctva nebude vyjadrovať k otázkam, ktoré sa týkajú straníckej politiky,“ skonštatoval hovorca rezortu Jozef Bednár pre Aktuality.sk.

 

Po prepade vo voľbách do VÚC túto možnosť len zvažoval, no teraz je to definitívne. Nepočkal dokonca ani na rokovanie vedúcich osobností Smeru-SD a svoj post už uvoľnil. „Samého seba dnes pociťujem vo vedení strany skôr ako problém než ako prínos,“ povedal Maďarič novinárom ešte minulý týždeň.

 

V stredu sa vyjadril, že na základe dohody sa zatiaľ nebude vyjadrovať k situácii v strane. Zatiaľ nie je ani potvrdené či sa svojich funkcií vzdajú aj ostatní podpredsedovia aj keď tu isté indície zo samotnej strany boli. Špekulácie o jeho prezidentskej kandidatúre Maďarič poprel a označil za špekulácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies