Maďarič: Ak má mať Slovensko šancu na stabilnú vládu, tak len so Smerom

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:40 • 2 min
Maďarič: Ak má mať Slovensko šancu na stabilnú vládu, tak len so Smerom

BRATISLAVA – Smer-SD je presvedčený, že ak má mať Slovensko nejakú šancu na vládu, ktorá by mohla byť stabilná, tak je to vláda so Smerom.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes pred rokovaním vlády minister kultúry a podpredseda strany Marek Maďarič. "Budeme sa usilovať o to, aby sme mohli byť kotvou nejakej stabilnej vlády", vyhlásil. Podľa Maďariča by sme mali postupovať podľa nejakej politickej logiky a aj ostatné strany by mali rozmýšľať, čo je pre Slovensko najlepšie.

 

Možno už pár dní po voľbách sa ľudia inak dívajú na hodnotu politickej stability a aj na to, "v akom stave odovzdávame štát". Smer nie je úplne márny aj na ďalšie obdobie, konštatoval Maďarič. Nechcel sa vyjadrovať k možnej budúcej koaličnej zostave. „Preberieme si poverenie a začneme oslovovať jednotlivé strany a budeme im ponúkať našu predstavu zostavenia vlády,“ dodal.


Podpredseda Smeru-SD si myslí, že by si všetci mali spomenúť aj na obdobie spred šiestich rokov a Slovensko by nemalo opakovať chybu, aby víťaz volieb bol obídený. „O to skôr, že tentoraz ani na tej druhej strane nehrozí niečo, čo by sa mohlo podobať nejakej stabilnej súdržnej vláde. Druhá možnosť je niečo, čo by obsahovalo aj bizarné politické prvky. Ak niekto nájde odvahu a trúfne si do toho, budeme mu držať palce,“ dodal.

 

Na otázku, či je v hre aj úradnícka vláda uviedol, že teoreticky určite, ak ideme teoreticky rozmýšľať, že nezloží vládu Smer a nezloží vládu ani ďalší v poradí, aj takýto model môže byť na stole. „My sa k nemu neprikláňame v tejto chvíli a myslím, že treba využiť všetky možnosti na to, aby bola určená vláda na základe výsledkov volieb,“ vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies