Maďari už spoznali svoj trest za vyčínanie počas zápasu proti Slovensku

NETKY.SK • 20 September 2019, 20:29 • 2 min
Maďari už spoznali svoj trest za vyčínanie počas zápasu proti Slovensku

BRATISLAVA - Maďarská futbalová reprezentácia odohrá najbližší domáci zápas v kvalifikácii o postup na ME 2020 proti výberu Azerbajdžanu pred prázdnymi tribúnami. Taký je verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA) za správanie priaznivcov Maďarska v budapeštianskom súboji proti Slovákom z prvej polovice septembra.

slovakia

left justify in out

Na základe správy delegáta, napriek upozorneniam zo strany národnej federácie či prosbám od hráčov, sa maďarskí fanúšikovia prezentovali opakovanými "rasistickými a nenávistnými" pokrikmi na adresu Slovákov, ktorý napokon zvíťazili 2:1. UEFA sa rozhodla pristúpiť k uzavretiu štadióna, ku ktorému "pribalila" aj pokutu 60-tisíc eur, pretože za ostatných päť rokov nejde o prvé, ale opakované previnenie maďarských fanúšikov.

 

img


Maďarský futbalový zväz (MLSZ) na svojom oficiálnom webe informoval, že na októbrový duel proti Azerbajdžanu umožní vstup deťom do 14 rokov. Pravidlá to umožňujú a počas včerajšieho dňa to využil aj Slovan Bratislava v Európskej lige, ktorý k triumfu nad tureckým Besiktasom Istanbul 4:2 dotlačilo vyše 6-tisíc detí na tribúnach Tehelného poľa. V konečnom dôsledku môžu byť Maďari radi, pretože UEFA v minulosti sa takýto "umiernený" trest v podobe zaplnenia štadióna deťmi neakceptovala, a tribúny ostali doslova prázdne. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona