Maďari umožnia Číňanom trvalý pobyt, ak kúpia dlhopisy

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 12:59 • 2 min
Maďari umožnia Číňanom trvalý pobyt, ak kúpia dlhopisy

BUDAPEŠŤ - Usadiť sa bohatým Číňanom v Maďarsku, ak kúpia štátne dlhopisy krajiny za 250 tis. eur za kus, umožňuje nový projekt maďarskej vlády. Fond oprávnený tento program propagovať v Číne a Vietname už dodal prvých dvadsať záujemcov.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom český internetový portál E15.cz. V maďarčine sa pre tie papiere ujal názov "imigračné obligácie", uvádza ďalej portál. Dodáva pritom, že hospodársky výbor parlamentu krajiny vydal povolenia na predaj týchto obligácii ďalším trom spoločnostiam s pôsobnosťou v Indonézii, Keni, Nigérii, Juhoafrickej republike, Indii či Spojených arabských emirátoch.

Priekopníkom je však Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) zaregistrovaný na Kajmanských ostrovoch, ktorého generálny riaditeľ Lien Wang nedávno v Budapešti referoval o svojich úspechoch. Podľa neho sa črtá dokonca niekoľko tisíc serióznych záujemcov. Vedie ich k tomu vraj hlavne snaha uľahčiť si cestovanie do Európy a v Maďarsku sa ani nechcú natrvalo usadiť. Pravdepodobne myslia aj na možnosť využívať zdravotnícke služby, školstvo a sociálne výhody. Výnosy z maďarských štátnych papierov ich pritom nezaujímajú. 

Fond od klienta získava ďalších 40 tis. eur za poradenstvo a iné poplatky pri vybavovaní povolenia na pobyt. Obligácia je platná päť rokov. Štát ich predáva za nižšiu cenu, ako je ich nominálna hodnota, ktorú sa zaväzuje po vypršaní platnosti uhradiť. Predajná cena je tak 221 tis. eur, dodáva portál E15.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies