Maďari triumfovali nad Nórmi, k MS vo Francúzsku ich priblížil debutant Kleinheisler

NETKY.SK • 13 November 2015, 09:28 • 2 min
Maďari triumfovali nad Nórmi, k MS vo Francúzsku ich priblížil debutant Kleinheisler

OSLO - Maďarskí futbaloví reprezentanti sú na dobrej ceste postúpiť na ME 2016 do Francúzska. Vo štvrtkovom prvom zápase play-off kvalifikácie zvíťazili nad Nórmi na ich trávniku 1:0.

slovakia

left justify in out

Jediný gól stretnutia na štadióne Ullevaal v Osle strelil v 26. min stredopoliar Videotonu Székesfehérvár László Kleinheisler. Dvadsaťjedenročný debutant v najcennejšom drese si v rohu šestnástky spracoval prihrávku Ákosa Eleka a ľavačkou prestrelil domáceho brankára Örjana Nylanda. Nestarnúci maďarský gólman Gábor Király (nar. 1. apríla 1976) pri 100. reprezentačnom štarte neinkasoval, pričom viackrát podržal svojich spoluhráčov. Útočník Slovana Bratislava Tamás Priskin nastúpil v nadstavenom čase. Odveta v Budapešti je na programe v nedeľu 15. novembra.


"Napriek víťazstvu tvrdím, že Nórsko je stále favoritom. Má veľmi dobrých hráčov. Musíme naďalej hrať takto, pretože by sme sa mohli dostať do problémov. Sme v dobrej pozícii, avšak potrebujeme zvládnuť aj odvetu a pridať do vitríny maďarského futbalu ďalší úspech," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Maďarov Bernda Storcka. "Ešte sme len na polceste. Už teraz sa tešíme na ďalších 90 minút v Maďarsku," vyhlásil nórsky kouč Per-Mathias Högmo. "Odohrali sme dobrý zápas. Mali sme fantastický úvod a dve čisté šance. Bohužiaľ, pred súperovou bránkou sme neboli dostatočne ostrí," doplnil 55-ročný kormidelník, ktorý na OH v Sydney získal zlatú medailu s nórskym ženským tímom.


Maďarsko nepostúpilo na záverečný turnaj ME od roku 1972. Krajina, ktorá sa v 50. rokoch minulého storočia mohla pýšiť tzv. tímom snov na čele s Ferencom Puskásom, Sándorom Kocsisom či Nándorom Hidegkutim, má šancu ukončiť nepriaznivú sériu. Zverenci nemeckého trénera Storcka mohli postúpiť už v októbri ako najlepší tím v mikrotabuľke tretích z jednotlivých kvalifikačných skupín, napokon ich však tesne predstihli Turci.


Maďari vo štvrtok v nórskej metropole zlomili negatívnu šnúru proti tomuto súperovi. Severania totiž neprehrali v predchádzajúcich deviatich vzájomných dueloch. Maďari sa dosiaľ naposledy tešili z triumfu nad Nórmi v roku 1981. Obe krajiny sa prvýkrát stretli už v roku 1912: tiež v Osle vtedy triumfovali hostia presvedčivo 6:0. Ďalšie barážové dvojice tvoria Ukrajina - Slovinsko, Švédsko - Dánsko a Bosna a Hercegovina - Írsko. Kompletný zoznam 24 účastníkov budúcoročného kontinentálneho šampionátu v krajine galského kohúta bude známy v utorok 17. novembra. Žreb zloženia šiestich štvorčlenných základných skupín majstrovstiev Európy 2016 sa uskutoční v sobotu 12. decembra o 18.00 h v Paríži.

Výsledok štvrtkového prvého stretnutia baráže o účasť na futbalových majstrovstvách Európy 2016 do Francúzska (odveta sa odohrá v nedeľu 15. novembra):

Nórsko - Maďarsko 0:1 (0:1)
Gól: 26. Kleinheisler, rozhodoval: Mark Clattenburg (Angl.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona