Maďari točia film o legendárnej kobyle Kincsem za rekordnú sumu

NETKY.SK • 6 November 2015, 16:45 • 2 min
Maďari točia film o legendárnej kobyle Kincsem za rekordnú sumu

BUDAPEŠŤ - Skvelý dostihový šprintér spred niekoľkých rokov Overdose v spolumajetku Zoltána Mikóczyho z Dunajskej Stredy už má svoju filmovú poctu, teraz sa ho dočká aj legendárna maďarská kobyla Kincsem.

slovakia

left justify in out

Rovnomenná snímka financovaná prevažne z príslušného národného kinematografického fondu má rekordný rozpočet 10 miliónov USD, režisérom je Gábor Herendi, producentom Tamás Hutlassa. Kincsem absolvovala na sklonku 19. storočia 54 štartov a nenašla premožiteľa. Okrem iného sa po nej volá hipodróm v maďarskej metropole, ale aj sú nazvané najdôležitejšie miestne medzigeneračné dostihy. Príbeh je postavený na rivalite majiteľa kobyly Ernőho Blaskovicha (hrá ho Ervin Nagy) a rakúskeho dôstojníka Otta von Oettingena (Tibor Gáspár). Trojicu hlavných hrdinov kompletizuje Oettingenova dcéra Klára (Andrea Petriková). Film sa podľa EuroNews dostane do distribúcie budúci rok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies