Maďari rázne zakročia proti prisťahovalcom: Na hranici so Srbskom vybudujú štvormetrový plot

NETKY.SK • 17 Jún 2015, 16:23 • 2 min
Maďari rázne zakročia proti prisťahovalcom: Na hranici so Srbskom vybudujú štvormetrový plot

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda nariadila ministrovi vnútra Sándorovi Pintérovi, aby dal vybudovať štyri metre vysoký plot na fyzické uzatvorenie hraníc so Srbskom. Podľa agentúry MTI o tom po rokovaní vlády informoval minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Minister povedal, že plot bude uzatvárať 175 kilometrov dlhý hraničný úsek. "Tlak prisťahovalcov najviac ťaží spomedzi krajín Európskej únie práve Maďarsko," zdôvodnil Szijjártó.

 

Kabinet vypočul Pintérovu správu týkajúcu sa situácie migrantov v Maďarsku i v Európskej únii. Šéf rezortu vnútra má na splnenie úlohy jeden týždeň.

 

Srbská a maďarská vláda pripravuje na 1. júla spoločnú schôdzku. Budú na nej hovoriť aj o tejto otázke. Szijjártó zdôraznil, že rozhodnutie o fyzickom uzatvorení zelenej hranice nie je v rozpore so žiadnymi medzinárodnými právnymi normami.

 

Do Maďarska prišlo v januári 54.000 ilegálnych migrantov. Do konca roka ich počet môže dosiahnuť až 120.000, kým vlani to bolo necelých 40.000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies