Maďari pomôžu s obnovou slovenských kostolov. Natália Milanová to víta

NETKY.SK • 20 Október 2021, 11:12 • 2 min
Maďari pomôžu s obnovou slovenských kostolov. Natália Milanová to víta

BRATISLAVA - Orbánova administratíva chce finančne prispieť k obnove sakrálnych objektov na južnom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) takéto rozhodnutie nevníma ako zásadný problém, i keď by považovala za vhodné, ak by takúto cezhraničnú investičnú výpomoc vopred odkonzultovali. Myslela tým fakt, že maďarská strana do rokovaní nezapojila slovenskú vládu. Spolupracovala len so zástupcami cirkví. 

 

img

 

Povedala to pred stredajším rokovaním vlády. "Bolo by dobré, ak by sme sa o tom nedozvedali ex post, ale na druhej strane, ja túto pomoc vítam, pretože peňazí na obnovu našich pamiatok nikdy nie je dosť a hoci kontinuálne zvyšujeme dotačné prostriedky, investičný dlh je v tomto prípade veľmi veľký," skonštatovala. 

 

Možno vás zaujme: Obrovské pobúrenie slovenských hudobníkov! Posielajú drsný odkaz ministerke kultúry

 

img

 

V rámci maďarskou vládou schváleného programu obnovy kostolov v Maďarsku a v susedných krajinách by sa mala investičná pomoc týkať aj kostolov na južnom Slovensku. Konkrétne by mala dosiahnuť sumu vyše 4 miliónov eur. 

 

Prečítajte si tiež: Ministerka kultúry odvolala riaditeľa Múzea SNP

 

Podľa informácií Denníka N ich využijú na obnovu 101 kostolov v 96 obciach. Z tohto bude 69 rímskokatolíckych, 25 reformovaných, 6 gréckokatolíckych kostolov a 1 synagóga.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies