Maďari pomôžu Bangladéšu s atómovou elektrárňou

NETKY.SK • 10 September 2020, 12:24 • 2 min
Maďari pomôžu Bangladéšu s atómovou elektrárňou

Aj vďaka skúsenostiam Maďarska s jadrovými elektrárňami chce Bangladéš od Budapešti pomoc. Maďarské firmy sa tešia.

slovakia

left justify in out

Budapešť/Dháka - Budapešť chce spolu s Bangladéšom vytvoriť spoluprácu, čo by malo byť vzájomne výhodné.

 

Veľký trh

Spolupráca vytvorí aj priestor na vstup maďarských firiem na trh v Bangladéši. Povedal to vo štvrtok minister zahraničných vecí Maďarska Péter Szijjártó v Dháke po tom, ako sa stretol s bangladéšskym šéfom diplomacie A. K. Abdulom Momenom. Informáciu o tom priniesla maďarská tlačová agentúra MTI.

 

img

 

Maďari to vítajú

Péter Szijjártó dodal, že firmy od našich južných susedov vstup na tento trh vítajú. V Bagladéši totiž žije približne 170-miliónov obyvateľov. Ázijská krajina považuje za výhodné, získať technologický vývoj, ktorý im Maďari vedia zabezpečiť.

 

Dohoda

Obaja ministri sa dohodli, že budú spolupracovať aj v energetickej infraštruktúre. "Bangladéš teraz buduje atómovú elektráreň, ktorej dva bloky začnú produkovať energiu v rokoch 2024 a 2025. Vzhľadom na to, že Maďarsko využíva nukleárnu energiu už štyri desaťročia, Dháka sa zaujíma o maďarské možnosti školenia a vzdelávania," vysvetlil maďarský šéf diplomacie. Mnohých expertov bangladéšskej atómovej elektrárne vyškolia v Maďarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies