Maďari pohrozili Eurokomisii žltou kartou, prerozdelenie utečencov nepripúšťajú

NETKY.SK • 22 Október 2015, 13:59 • 2 min
Maďari pohrozili Eurokomisii žltou kartou, prerozdelenie utečencov nepripúšťajú

BUDAPEŠŤ - Plán na prerozdelenie utečencov v Európskej únii, ktorý navrhuje Európska komisia, je nebezpečný a pre Maďarsko neprijateľný. Vyhlásil to dnes v maďarskom parlamente predseda výboru pre európske záležitosti Richárd Hörcsik z vládnej strany Fidesz.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Hörcsik poslancov parlament informoval, že ním vedený výbor rokoval o tom, či návrh EK je v súlade s princípom subsidiarity. "Národné parlamenty môžu ukázať žltú kartu bruselskej komisii v prípade, ak tá nekoná v súlade s pravidlami," pripomenul. "Návrh o kvótach odzrkadľuje mylné predstavy bruselskej byrokracie. Porušuje nielen princíp subsidiarity, ale môže problém ďalej vyhrotiť," povedal Hörcsik. Maďarsko sa podľa jeho slov rozhodlo, že je potrebné chrániť hranice, k čomu - ako uviedol - návrh únie na prerozdelenie utečencov nijako nenapomáha.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona