Maďari plnia plán, zábrany proti migrantom v Čongrádskej župe sú už hotové

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:39 • 2 min
Maďari plnia plán, zábrany proti migrantom v Čongrádskej župe sú už hotové

BUDAPEŠŤ - Zábrany proti migrantom z ostnatého drôtu na maďarsko-srbských štátnych hraniciach sú už postavené na úseku celej Čongrádskej župy od obce Ásotthalom až po obec Kübekháza, informovala maďarská armáda agentúru MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa veliteľa pracovnej skupiny Čongrádskej župy Ferenca Bátora prebieha budovanie plota podľa plánov. Zvyšný úsek zábran, ktoré majú chrániť pred migrantmi 175-kilometrové hranice so Srbskom, bude hotový do 31. augusta.

Každé dva kilometre na týchto zábranách postavili brány, povedal Bátor s tým, že za zábranami z ostnatého drôtu začali stavať aj vysoký plot.

 

Maďarská vláda 21. júla rozhodla, že na hranici so Srbskom postavia dva druhy zábran proti migrantom. Na ľahko prechodných úsekoch bude plot vysoký takmer štyri metre. Účelom dočasného plota je potlačiť ilegálnu vlnu migrácie na hraniciach so Srbskom, odkiaľ prichádza drvivá väčšina migrantov. Pôvodný termín dokončenia výstavby zábran bol koniec novembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies