Maďari odchádzajú so vztýčenými hlavami

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 13:53 • 2 min
Maďari odchádzajú so vztýčenými hlavami

TOULOUSE - Futbalisti Belgicka po jednoznačnom výsledku 4:0 vyradili Maďarsko a už sa môžu pripravovať na štvrťfinále majstrovstiev Európy.

slovakia

left justify in out

V zaujímavom zápase proti víťazovi F-skupiny mali prevahu, ale súperovi výrazne odskočili až v závere stretnutia. Muž zápasu podľa UEFA Eden Hazard odohral svoj najvydarenejší zápas na turnaji, Maďari naopak nenadviazali na výkony zo základnej skupiny.

 

Oba tímy po zápase priznali, že víťazstvo Belgicka je zaslúžené. Zverenci Marca Wilmotsa potvrdili postup v druhom polčase, keď predviedol kapitán Eden Hazard dve akcie s gólovým koncom. V 78. minúte ťažil z jeho aktivity Batshuayi a krátko na to si samotný Hazard vychutnal nedôraz maďarskej obrany. Po rozpačitej sezóne v drese londýnskej Chelsea ukázal svoje majstrovstvo. "Keď sa cíti dobre a je v pohode, tak je jedným z najlepších futbalistov na svete," uviedol po zápase brankár Belgicka Thibault Courtois.

 

Aj zásluhou Hazardovho príspevku sa Belgičania dostali medzi osmičku najlepších tímov šampionátu. Proti štvrťfinálovému súperovi Walesu sa predstavia v Lille. "Eden veľmi chcel hrať zápas v Lille a to je asi dôvod, prečo hral tak dobre. Wales bude silným súperom a nielen preto, že má Balea. Má mnoho ďalších kvalitných hráčov a mužstvo je silné ako tím," uviedol pre stránku uefa.com tréner Belgicka Marc Wilmots.

 

Belgičania patria k najofenzívnejším tímom turnaja a po prehre (0:1) v prvom zápase s Talianskom zaznamenali tri víťazstvá s celkovým skóre 8:0. Ich silu pocítil aj maďarský tím, ktorý bol príjemným prekvapením základnej F-skupiny, ktorú prekvapujúco vyhral. "Bol to výkon, o ktorom fanúšikovia hovoria, že sme hrali ozajstný futbal. Ako tím sme odviedli naozaj dobrú prácu. Maďarom sme nedovolili takmer nič a sami sme si vytvorili mnoho šancí," uviedol Hazard. Belgičanov, najmä trénera Wilmotsa, po zápase mrzela žltá karta obrancu Vermaelena. Bola pre neho už druhá na turnaji a tak nemôže nastúpiť proti Walesu. "Stratil som výborného obrancu, ktorý hral v štyroch zápasoch vynikajúco. Budeme sa zaoberať jeho absenciou a dúfame, že sa dostaneme do semifinále, v ktorom by už mohol hrať," poznamenal Wilmots.

 

Maďari prešli základnou skupinou bez prehry, keď po výhre nad Rakúskom remizovali s Islandom a v jednom z najkrajších zápasov šampionátu aj s Portugalskom. Po osemfinále však balia kufre. "Všetko, čo môžeme teraz urobiť, je mať hlavy hore a poučiť sa z vlastných chýb. Som presvedčený, že tento tím má na čom stavať svoju budúcnosť," uviedol stredopoliar Gergő Lovrencsics.

 

Jeho tím mal niekoľko príležitostí vyrovnať na 1:1, ale nepodarilo sa mu to. "Súper si zaslúžil víťazstvo. My sme k nemu mali ďaleko, pretože sme najmä v prvom polčase hrali s veľkým rešpektom. V druhom sme sa zlepšili, ale nevyrovnali sme. Som rád za výkony môjho mužstva na ME. Myslím si, že Francúzsko môžeme opustiť so vztýčenými hlavami," poznamenal tréner Maďarska Bernd Storck.

 

Jednou z najpamätnejších postáv ME 2016 zostane maďarský brankár Gábor Király. Ten aj proti Belgicku predviedol viacero efektných zákrokov, vypadnutiu však nezabránil. "Myslím si, že celý tím odviedol maximum. Teraz, krátko po zápase, sme všetci vyčerpaní, ale môžeme si povedať, že sme do toho dali všetko. Hrali sme proti dokonalému belgickému tímu, ktorý má šancu na víťazstvo na ME," dodal Király pre uefa.com

 

hm ny

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona