Maďari nečakanými víťazmi F-skupiny: Remízovali s Portugalskom

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 07:48 • 2 min
Maďari nečakanými víťazmi F-skupiny: Remízovali s Portugalskom

LYON - Futbalisti Maďarska remizovali vo svojom treťom zápase na EURO 2016 s Portugalskom 3:3 a do osemfinále postúpili z prvého miesta v F-skupine.

slovakia

left justify in out

Maďari v zápase trikrát viedli, ale Portugalci vždy dokázali vyrovnať a do vyraďovacej fázy sa prebojovali na základe priaznivého postavenia v tabuľke tretích tímov. Prvýkrát sa na šampionáte gólovo presadil aj dvojgólový Cristiano Ronaldo, ktorý sa stal vôbec prvým futbalistom skórujúcim na štyroch majstrovstvách Európy za sebou. Dovedna má na konte osem gólov.

 

F-skupina, 3. kolo:

Maďarsko - Portugalsko 3:3 (1:1)

Góly: 19. Gera, 47., 55. Dzsudzsák – 42. Nani, 50., 62. Ronaldo, rozhodovali: Atkinson - Mullarkey, Child (všetci Angl.), ŽK: Guzmics, Juhász, Gera, Dzsudzsák, 55.514 divákov.

Zostavy:

Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász, Korhut - Gera (46. Bese), Pintér - Dzsudzsák, Elek, Lovrencsics (83. Stieber) - Szalai (71. Németh)

Portugalsko: Rui Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu - André Gomes (61. Quaresma), W. Carvalho, J. Moutinho (46. Sanches), Mário - Ronaldo, Nani (81. Pereira)

 

 

 

Ako prvý sa o strelu pokúsil Joao Mario v 5. minúte, ale jeho pokus spoza šestnástky minul bránku. Portugalci mali v úvode viac z hry, ale Maďari pozorne bránili. Ako má vyzerať zakončenie spoza pokutového územia ukázal Zoltán Gera. V 19. minúte sa dostal k odrazenej lopte a ľavačkou namieril k ľavej žrdi - 1:0. Pozorne brániacim Maďarom dodal strelený gól sebavedomie, naopak Portugalci sa z gólového úderu spamätávali niekoľko minút. To sa v 24. minúte pokúsil využiť Elek, ktorý sa ocitol za portugalskou obranou, ale brankár Rui Patrício jeho pokus zmaril. O päť minút skúsil Ronaldo z priameho kopu prekvapiť Királyho, ale ten stihol vyraziť loptu smerujúcu k ľavej žrdi. V 40. minúte Portugalci rozvlnili sieť v maďarskej bránke, gól Pepeho neplatil pre ofsajd. Ešte do prestávky sa Portugalci predsa len dočkali. V jednoduchej akcii Ronaldo vysunul Naniho, ktorý v rýchlosti prestrelil Királyho - 1:1.

 

Úvodných sedemnásť minút druhého dejstva prinieslo nečakanú gólovú prestrelku v hlavnej úlohe s kapitánmi oboch tímov. V 47. minúte zahral maďarský kapitán Dzsudzsák priamy kop, jeden z portugalských hráčov v múre tečoval loptu a brankár Rui Patrício bol bezmocný - 2:1. V 50. min si Cristiano Ronaldo nabehol na center a efektnou pätičkou prekvapil Királyho - 2:2. Ani tento stav však dlho nevydržal a v 55. minúte ho opäť zmenil Dzsudzsák, ktorý ďalším krásnym gólom spoza šestnástky prekonal portugalského brankára - 3:2. Maďari však ani tretíkrát neudržali tesný náskok a o vyrovnanie na 3:3 sa po centri striedajúceho Quaresmu postaral hlavou Ronaldo. V 64. minúte sa skóre mohlo opäť meniť, ale Maďar Elek trafil zblízka len do pravej žrde. V nasledujúcich minútach obe mužstvá spozorneli v defenzívnej hre, ale väčšiu ofenzívnu snahu ukazovali Portugalci. V 89. minúte sa strelecky aktívny Ronaldo ešte pokúsil o gól z priameho kopu, ale prestrelil bránku.

 

Hlasy (uefa.com):

Bernd Storck, tréner Maďarska: "Výsledok dnešného zápasu i skutočnosť, že sme prví v tabuľke, je pre nás veľkým komplimentom. Dnes sme hrali lepšie ako v prvých dvoch zápasoch. Vedeli sme, že proti Portugalsku to bude veľmi ťažké, keďže je to tím s výbornou organizáciou hry. Mali sme aj trochu šťastia."

Zoltán Gera, strelec prvého gólu Maďarska: "Sme na fantastickej ceste. Dosiahnuté výsledky pre náš tím veľa znamenajú. Potvrdzujeme, že zrejeme ako víno a sme stále lepší a lepší."

 

Konečná tabuľka F-skupiny:

1. Maďarsko 3 1 2 0 6:4 5 *

3. Island 3 1 2 0 4:3 5 *

3. Portugalsko 3 0 3 0 4:4 3 *

4. Rakúsko 3 0 1 2 1:4 1

 

* - postup do osemfinále

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies