Maďari môžu oslavovať postup v prípade trojbodového zisku nad Islandom

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 13:12 • 2 min
Maďari môžu oslavovať postup v prípade trojbodového zisku nad Islandom

MARSEILLE - Futbalisti Maďarska môžu už v sobotu oslavovať postup do osemfinále futbalových ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Vo svojom druhom dueli v F-skupine nastúpia proti Islandu a v prípade trojbodového zisku im po výhre v prvom dueli nad Rakúskom už miestenku vo vyraďovačke nikto nezoberie. Island v ouvertúre zobral bod favoritovi skupiny Portugalsku po remíze 1:1 a svoje konto chce navýšiť, hoci s Maďarskom prehral päť uplynulých vzájomných súbojov. Duel rozhoduje Rus Sergej Karasev.

 

Maďari prekvapili na úvod v susedskom derby Rakúsko, po kompaktnom výkone sa tešili z triumfu 2:0. "Je skutočne skvelé, čo sme dokázali. Bojovali sme o každú loptu a boli sme odmenení. Náš sen sa stal skutočnosťou, ale teraz nás čaká Island a potrebujeme nadviazať na hru v prvom dueli," zdôraznil kormidelník Bernd Storck.

 

V jeho tíme si udržal čisté konto brankár Gábor Király a stal sa vo veku 40 rokov a 71 dní najstarším hráčom, ktorý odohral zápas na európskych šampionátoch. V sobotu rekordný zápas pravdepodobne ešte vylepší. Trávnik na štadióne Stade Vélodrome si Maďari rovnako ako Islanďania v piatok nemohli vyskúšať, UEFA im pre zlý stav hracej plochy odporučila nájsť si iné riešenie. Hrať pre zranenie nemôže Gergő Lovrencsics, otázny je Attila Fiola.

 

Island má na konte nečakaný bod, v prvom stretnutí na šampionáte ustál tlak herne i štatisticky dominujúcich Portugalčanov a vybojoval remízu 1:1. "Vedeli sme o portugalských kvalitách a dokázali sme s favoritom získať cenný výsledok. Do ďalšieho zápasu môžeme ísť uvoľnenejší. Myslím si, že ak teraz vyhráme nad Maďarskom, tak postúpime," povedal člen trénerského štábu Islandu Heimir Hallgrímsson.

 

"Na Maďarov si ale musíme dať pozor, ukázal nám to už ich prvý duel. Vidno na nich výrazný progres. Je to solídny a kompaktný tím a hoci sa predtým hovorilo najmä o ich pevnej defenzíve, proti Rakúsku sme mohli vidieť ako dokážu byť nebezpeční aj v útoku."

 

Maďari v uplynulých rokoch vždy našli recept na Islanďanov - od roku 1995 vyhrali uplynulých päť vzájomných stretnutí. Naposledy v roku 2011 v Budapešti deklasovali v príprave súpera 4:0. Severania tak túžia ukončiť negatívnu sériu so sobotňajším protivníkom. Z celkovo desiatich doterajších duelov medzi oboma krajinami vyhrali Maďari sedem a Island tri, ani raz sa nezrodila remíza.

 

F-skupina:

Island - Maďarsko (sobota 18. júna, 18.00 h, Marseille)

 

Predpokladané zostavy:

 

Island: Halldórsson - Savarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gunnarsson, G. Sigurdsson - Gudmundsson, Bjarnason - Sigthórsson, Dadi

 

Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász, Kádár - Elek, Nagy - Németh, Kleinheisler, Dzsudzsák - Szalai

 

Tabuľka F-skupiny:

 

1. Maďarsko 1 1 0 0 2:0 3

2. Portugalsko 1 0 1 0 1:1 1

2. Island 1 0 1 0 1:1 1

4. Rakúsko 1 0 0 1 0:2 0

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies