Maďari do ochranného plota proti migrantom údajne zaviedli elektrinu

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 18:37 • 2 min
Maďari do ochranného plota proti migrantom údajne zaviedli elektrinu

BUDAPEŠŤ - Do dvojitého plota na maďarsko-srbských hraniciach zaviedli elektrinu, napísal dnes spravodajský server Index.hu, podľa ktorého na túto skutočnosť upozorňujú aj tabule nachádzajúce sa na úseku v okolí prihraničnej obci Röszke.

slovakia

left justify in out

"Pozor, elektrina v plote!" píše sa na žltých tabuliach v maďarskom, srbskom a arabskom jazyku. Elektrické drôty medzi zábranami sú teda nebezpečné iba v prípade, ak sa niekto snaží prekonať plot.

 

Podľa informácií servera získaných z prihraničného pásma pri výstavbe druhej línie zábran bol jeden robotník zasiahnutý elektrinou a museli ho hospitalizovať. Maďarské ministerstvo vnútra túto informáciu popiera.

 

Druhú líniu hraničných zábran proti migrantom na juhu Maďarska odovzdali do užívania 28. apríla. Vláda o posilnení ochrany hraníc rozhodla v polovici februára. Plot zo žiletkového drôtu pripravovali väzni. Podobne tomu bolo aj v prípade prvej línie, ktorú dokončili vlani v septembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies