Maďari dajú časti učiteľov príspevok, minister sa vyjadril aj o vakcíne

NETKY.SK • 27 August 2020, 10:41 • 2 min
Maďari dajú časti učiteľov príspevok, minister sa vyjadril aj o vakcíne

Učitelia a pedagogickí pracovníci pôsobiaci v Maďarsku v znevýhodnených regiónoch, si jednorazovo prilepšia.

slovakia

left justify in out

BUDAPEŠŤ - Maďarská tlačová agentúra MTI informovala, že pôjde o približne 1400 eur v hrubom. Dobrú správu pre 10 500 členov pedagogických zborov oznámil maďarský minister ľudských zdrojov Miklós Kásler.

 

Člen kapinetu Viktora Orbána vo videu v súvislosti s epidémiou upozornil, že je dôležité zostať v "pohotovostnom režime". Môže za to každodenný nárast počtu prípadov COVID-19. Príspevok súvisí so šírením nového koronavírusu. Žiaci podľa ministrovych slov môžu od 2. júna byť prítomní na doučovacích programoch, no časť detí z najviac znevýhodnených obcí sa nedokázala učivo naučiť dostatočne.

 

img

 

Aby zostali

Maďarská vláda chce takto motivovať učiteľov a pedagógov, aby neodchádzali do iných škôl. "Cieľom vládneho programu je práve to, aby deti žijúce v znevýhodnených podmienkach mali možnosť dohnať, v čom zaostali, a aby čo najmenej z nich opustilo školu bez riadneho ukončenia vzdelania. Zároveň má program podporiť pedagógov, aby pretrvali na mieste pôsobenie i vo svojom odbore. Z tohto dôvodu dostane vyše 10.000 zamestnancov štátnych škôl v dotknutých oblastiach jednorazový príspevok v hodnote 500.000 forintov v hrubom (približne 1400 eur)," povedal Kásler.


Doplnil aj informácie o vakcíne. Štát podľa jeho slov čaká na výsledky výskumu a klinických testov. Tvrdí, že zatiaľ predbežne vyzerajú dobre, ale očkovaciu látku bude Maďarsko dávať občanom len ak bude účinná a pre ľudský organizmus neškodná aj po uplynutí času.

 

Pozrite si, ako si prilepšia naši učitelia.

Na našom internetovom obchode si môžete objednať ochranné pomôcky - nájdete ich na shop.netky.sk. Kúpiť si môžete rúška i dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona