Maďari chcú zaviesť daň z luxusných tovarov

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:49 • 2 min
Maďari chcú zaviesť daň z luxusných tovarov

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda zvažuje, že zavedie daň na luxusné tovary. Sadzba tejto dane by sa mala pohybovať na úrovni od 30 do 35 percent.

slovakia

left justify in out

V piatok to vyhlásil maďarský premiér Viktor Orbán. Táto daň by mala začať platiť od roku 2014. V Maďarsku platí v súčasnosti daň na tovary, ktorej hlavná sadzba je vo výške 27 percent a spomedzi štátov EÚ je najvyššia. 

Maďarská vláda v júni navrhla zvýšiť daň z finančných transakcií. Minister hospodárstva Mihály Varga to zdôvodnil snahou dodržať limit EÚ pre výšku rozpočtových schodkov. Daň z hotovostných platieb chce vláda zvýšiť na 0,6 percenta zo súčasných 0,3 percenta. Bezhotovostné transakcie sa majú po novom zdaňovať sadzbou 0,3 percenta namiesto aktuálnych 0,2 percenta. Maďarské banky, ktoré už v súčasnosti platia najvyššiu mimoriadnu daň v celej EÚ, podľa Mihálya navrhované zmeny akceptovali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies