Maďara zraneného pri teroristických útokoch v Bruseli prepustili z nemocnice, jeho liečba potrvá ešte mesiace

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 15:19 • 2 min
Maďara zraneného pri teroristických útokoch v Bruseli prepustili z nemocnice, jeho liečba potrvá ešte mesiace

BUDAPEŠŤ - Jedného z dvoch Maďarov, ktorí utrpeli zranenia pri teroristických útokoch v Bruseli z 22. marca, prepustili z nemocnice. Do konca leta však nemôže cestovať domov, píše maďarský denník Bors.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Právnik maďarského zastupiteľstva pri Európskej únii Péter N. musí byť priebežne pod lekárskou kontrolou. Jeho liečba potrvá ešte mesiace. Muž, ktorý sa zranil na stanici metra Maelbeek/Maalbeek pri útoku samovražedného atentátnika, mal polámané viaceré rebrá, zranené končatiny a kvôli vnútornému krvácaniu mu museli odstrániť slezinu. Podrobil sa viacerým operáciám a dlhší čas ho museli nechať v umelom spánku, píše Bors.

 

Druhým zraneným občanom Maďarska bola Erzsébet Krahuleczová, ktorá pre agentúru MTI uviedla, že sa nachádzala na bruselskom letisku, keď tam teroristi odpálili bomby. Tlaková vlna ju hodila na zem, vďaka čomu unikla črepinám. Menšia kovová časť ju však zasiahla do panvovej kosti, preto ju museli operovať. Z nemocnice ju prepustili už dávnejšie.

 

Pri útokoch teroristov na letisku a v metre belgickej metropoly zahynulo 32 ľudí a približne 340 ľudí utrpelo zranenia, medzi nimi aj dvaja Maďari.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies