Maďar Kristopher Vida treťou novou akvizíciou Dunajskej Stredy

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 12:45 • 2 min
Maďar Kristopher Vida treťou novou akvizíciou Dunajskej Stredy

DUNAJSKÁ STREDA - Vedenie slovenského tímu FC DAC 1904 Dunajská Streda angažovalo do svojich radov maďarského futbalistu Kristophera Vidu, ktorý prišiel z holandského mužstva De Graafschap.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný krídelník (nar. 23. júna 1995) podpísal v stredu zmluvu na tri roky. Rodák z Budapešti Vida je treťou novou akvízíciou klubu zo Žitného ostrova, pred ním 7. tím uplynulej sezóny Fortuna ligy posilnili jeho krajan, 22-ročný obranca Gergö Kocsis a o rok mladší lotyšský útočník Valerijs Šabala.

 

"Naskytla sa nám skvelá príležitosť získať Kristophera a som veľmi rád, že sa jeho príchod podarilo zrealizovať. Ide o mladého profesionála so skúsenosťami zo zahraničia, ktoré budú cenné pre celý náš tím," vyhlásil pre klubový web fcdac.sk belgický športový riaditeľ klubu Jan Van Daele.

 

Bývalý maďarský mládežnícky reprezentant ako 16-ročný prestúpil do holandského FC Twente, posledné dva roky bol hráčom De Graafschapu. V jeho drese sa v uplynulej sezóne predstavil aj v Eredivisie, odohral 21 stretnutí a v decembrovom súboji v Amsterdame proti Ajaxu si otvoril strelecký účet v najvyššej holandskej súťaži. Kristopher Vida je použiteľný na oboch krajoch zálohy, prípadne ako ofenzívny stredopoliar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona