Macronovi klesá popularita

NETKY.SK • 27 August 2017, 08:11 • 2 min
Macronovi klesá popularita

PARÍŽ - Väčšina francúzskych voličov je v súčasnosti nespokojná s pôsobením prezidenta Emmanuela Macrona vo funkcii, vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu. Ide o dramatický obrat pre prezidenta, ktorý sa len pred štyrmi mesiacmi tešil z jasného volebného víťazstva, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prieskum inštitútu Ifop pre nedeľné noviny Le Journal du Dimanche (JDD) ukázal, že s Macronom nie je spokojných 57 percent respondentov, čo je o 14 percentuálnych bodov viac než v rovnakom prieskume v júli.

 

Spokojnosť s centristickým lídrom vyjadrilo 40 percent opýtaných, čo je tiež o 14 percent menej oproti júlového prieskumu.

 

Macron, ktorý je momentálne na ceste po rôznych európskych metropolách, zažil od zvolenia viacero problémov - od náročných parlamentných debát o pracovnoprávnej reforme po spor s vedením armády a znižovanie podpory bývania.

 

Prieskum Ifop ukazuje, že celkový pokles Macronovej popularity od mája je väčší, než zaznamenal jeho predchodca Francois Hollande v porovnateľnom období od začiatku svojho pôsobenia vo funkcii.

 

Podľa prieskumu klesla i obľúbenosť premiéra Édouarda Philippa, s ktorým je spokojných 47 percent respondentov, o deväť percent menej ako pred mesiacom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona