Macronova strana žiada astronomickú sumu na podporu ekológie

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 07:56 • 2 min
Macronova strana žiada astronomickú sumu na podporu ekológie

BRUSEL - Strana francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona Republika v pohybe (LREM) postavila ekológiu na najvyššiu priečku v rámci priorít pred kandidatúrou do EP a od EÚ žiada bilión eur na ochranu životného prostredia.

slovakia

left justify in out

Táto informácia vyplýva z volebného programu LREM, kde sa uvádza, že finančná čiastka by mala byť vyplatená do roku 2024 a že by išlo o stimuláciu rozvoja čistej energie a dopravy, pričom by v nej boli zahrnuté aj náklady na vzdelávanie zamestnancov.

 

img

 

Okrem toho sa strana francúzskeho prezidenta rozhodla vyzvať svet na ukončenie používania herbicídu glyfosát v EÚ do roku 2021 a na zníženie používania pesticídov o polovicu do roku 2025. "Sme posledná generácia, ktorá ešte môže konať. Sme tiež prví, ktorí majú k dispozícii riešenia na zosúladenie ekológie s hospodárstvom, životným prostredím a poľnohospodárstvom," uvádza sa programe LREM.

 

Včera uverejnený dokument by mal byť verejnosti oficiálne predstavený dnes. Koordinátorkou projektu je bývalá ministerka zahraničných vecí Nathalie Loiseauová, jedna z najbližších kolegov prezidenta Macrona.

 

img

 

Okrem environmentálnej politiky sa však program zameriava aj na otázku minimálnej európskej mzdy, ochrany demokracie, posilnenia študentského výmenného programu Erasmus, reformy schengenského priestoru či vytvorenia spoločnej európskej pohraničnej polície.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies