Macronova popularita poklesla na rekordne nízku úroveň

NETKY.SK • 6 September 2018, 07:08 • 2 min
Macronova popularita poklesla na rekordne nízku úroveň

PARÍŽ - Popularita francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona poklesla na rekordne nízku úroveň. Aktuálne ho podporuje len 23 percent Francúzov, vyplýva z najnovšieho prieskumu.

slovakia

left justify in out

Prieskum vykonala spoločnosť YouGov pre francúzske spravodajské servery Le Huff Post a CNEWS. Pozitívnu mienku o Macronovi v ňom vyjadrilo len 23 percent respondentov. Oproti augustovému prieskumu to predstavuje pokles o štyri percentá. Nízku podporu má súčasný šéf Elyzejského paláca naprieč politickým spektrom.

 

Obľuba francúzskeho prezidenta u voličov v posledných mesiacoch klesá. Podľa analytikov to zrejme súvisí so škandálom okolo útoku jedného z Macronových poradcov na demonštrantov a so sklamaním z nie príliš priaznivých ekonomických výsledkov krajiny.

 

Najnovší prieskum bol zverejnený po tom, ako prezident prišiel v priebehu tohto a minulého týždňa o dvoch najobľúbenejších ministrov. Zo svojich funkcií odstúpili ministerka športu Laura Flesselová a minister životného prostredia Nicolas Hulot.

 

Prieskum bol vykonaný na vzorke 1099 respondentov 29. až 30. augusta, teda už po rezignácii Hulota, ale pred odstúpením Flesselovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies