Macron vyzýva francúzsku vládu, aby urýchlila reformy

NETKY.SK • 20 Január 2016, 13:33 • 2 min
Macron vyzýva francúzsku vládu, aby urýchlila reformy

PARÍŽ - Francúzsky minister hospodárstva Emmanuel Macron v stredu poprel, že by pohrozil rezignáciou pre nespokojnosť s rýchlosťou reforiem vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Vládu, ktorej je členom, však vyzval, aby urobila viac než plán tvorby pracovných miest, ktorý predstavila tento týždeň. Vo francúzskych médiách sa objavili informácie, že populárny Macron nevylúčil, že rezignuje, ak reformy nepokročia dopredu. Minister, ktorý je bývalým investičným bankárom, presadzuje dereguláciu v mnohých odvetviach francúzskej ekonomiky. Pre stanicu BFM TV povedal, že „nemá v sebe tú neslušnosť, aby hrozil rezignáciou“.
Macron ďalej uviedol, že plán tvorby nových miest dopĺňa reformy v prospech podnikania, ktoré vláda v uplynulých rokoch robila. Vyzýva však vládu, aby urobila viac. „Musíme ísť ďalej. Je tam veľa dôležitých opatrení, ku ktorým prezident otvoril cestu, musíme však naliehať, vytvárať tlak, to je tiež moja úloha vo vláde,“ povedal Macron.


Minister tiež presadzuje zrušenie legislatívnych bariér pre vykonávanie viacerých povolaní. Francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok informoval o svojom zámere podporiť tvorbu nových pracovných miest prostredníctvom štátnych dotácií. Podporu od štátu získajú malé a stredné firmy, ktoré zamestnajú mladých ľudí a nezamestnaných. Podľa tohto plánu, ktorý vstupuje do platnosti okamžite, dostanú dotácie od štátu zamestnávatelia s počtom pracovníkov nižším ako 250. Podpora bude vo výške 2 000 eur za podmienky, že mladí ľudia a nezamestnaní získajú pracovné zmluvy na obdobie dlhšie ako šesť mesiacov. Ďalšia miliarda eur pôjde na program prípravy na zamestnanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona