Macron v prieskumoch stále vedie, večer sa koná debata prezidentských kandidátov

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 14:37 • 2 min
Macron v prieskumoch stále vedie, večer sa koná debata prezidentských kandidátov

PARÍŽ - Štyri dni pred rozhodujúcim druhým kolom prezidentských volieb vo Francúzsku zostáva ich favoritom centrista Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

Z prieskumu, ktorý pripravilo výskumné centrum Cevipof, pôsobiace pri Parížskom inštitúte politických štúdií (Science Po) a vykonal inštitút IPSOS Sopra-Steria, vyplýva, že Macrona je pripravených voliť 59 percent respondentov.

 

Macronovu protikandidátku, Marine Le Penovú, by volilo 41 percent spomedzi de 13.742 účastníkov prieskumu, napísal dnes denník Le Monde.

 

Dnes o 21.00 h SELČ sa uskutoční televízna debata dvojice prezidentských kandidátov. Vysielať ju budú súčasne dva kanály: TF1 a France2.

 

Debaty kandidátov sú tradičnou súčasťou predvolebnej kampane od roku 1974. Výnimkou bol rok 2002, keď konzervatívny kandidát Jacques Chirac odmietol v televíznom štúdiu viesť diskusiu s otcom Marine Le Penovej, Jeanom-Marie Le Penom, ktorý vyšiel z druhého kola volieb porazený.

 

Na základe žrebu dnes ako prvá dostane slovo Le Penová. Žreb rozhodol aj o tom, že Le Penová bude mať mikrofón v štúdiu vľavo, Macron vpravo. Televízni produkční s spolupráci s volebnými štábmi oboch kandidátov riešili aj najmenšie detaily: teplotu v štúdiu (19-20 stupňov Celzia), dĺžku stola (2,5 metra) i pozadie v štúdiu, ktorým bude Elizejský palác - sídlo francúzskych prezidentov. Duel kandidátov bude v štúdiu snímať 14 kamier.

 

Druhé, rozhodujúce, kolo prezidentských volieb sa vo Francúzsku uskutoční túto nedeľu, 7. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies