Macron telefonoval s Putinom, zaželal mu úspechy v ďalšej modernizácii Ruska

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 17:37 • 2 min
Macron telefonoval s Putinom, zaželal mu úspechy v ďalšej modernizácii Ruska

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron zaželal v pondelok Rusku úspech v jeho politickej, demokratickej, ekonomickej a spoločenskej modernizácii po tom, ako Vladimir Putin vyhral v nedeľu prezidentské voľby.

slovakia

left justify in out

V telefonickom rozhovore s Putinom pripomenul Macron svoju oddanosť "konštruktívnemu dialógu" medzi Ruskom, Francúzskom a Európou, uviedol úrad francúzskeho prezidenta vo vyhlásení.

 

Macron vyzval ruské úrady, aby "objasnili úlohy" v prípade otrávenia bývalého ruského špióna v Británii a aby "určite stiahli kontrolu nad potenciálnymi programami" nedeklarovanými Organizácii pre zákaz chemických zbraní.

 

Francúzsky prezident taktiež vyjadril znepokojenie nad situáciou v severosýrskom meste Afrín a v regióne Ghúta neďaleko sýrskeho hlavného mesta Damask. Vyzval Rusko, aby urobilo všetko pre zastavenie bojov a zamedzenie stratám na životoch civilistov v týchto oblastiach.

 

Agentúra AP pripomína, že Putin v pondelok na stretnutí so svojimi protikandidátmi v Kremli vyzval všetky politické sily v Rusku na zjednotenie s cieľom vyriešiť problémy krajiny. Hlavný je podľa neho boj proti chudobe a zmenšenie rozdielov medzi bohatými a chudobnými. Taktiež vyhlásil, že jeho krajina sa bude snažiť o konštruktívne vzťahy s inými štátmi a nezapojí sa do pretekov v zbrojení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies