Macron: Sankcie proti Rusku škodia aj Európe, mala by tlačiť na Moskvu

NETKY.SK • 7 Január 2015, 11:50 • 2 min
Macron: Sankcie proti Rusku škodia aj Európe, mala by tlačiť na Moskvu

LAS VEGAS/PARÍŽ - Európania by mali spoločne vyvíjať tlak na Rusko, čo sa týka vyriešenia krízy na Ukrajine, aby všetky strany mohli zmierniť sankcie, ktoré škodia aj európskym ekonomikám.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásil francúzsky minister hospodárstva Emmanuel Macron pre agentúru Associated Press (AP) počas svojej návštevy v americkom Las Vegas. Macron v rozhovore povedal, že Európa má "kolektívnu zodpovednosť" a musí pokračovať v tlaku na Rusko za podporu separatistov a podiel Moskvy na napätej situácii na východe Ukrajiny, a za anexiu Krymu.
      

Uviedol tiež, že Európska únia (EÚ) nemôže zmierniť alebo zrušiť sankcie bez "zmeny prístupu na ruskej strane". Ale zároveň vyjadril obavy z negatívnych dôsledkov sankcií pre európske firmy, od ropných spoločností po výrobcov potravín, ktorí podnikajú alebo exportujú svoje produkty do Ruska.
      

No aj napriek týmto dôsledkom sú mnohí členovia EÚ proti zmierneniu sankcií, kým Rusko nezmení svoj prístup k Ukrajine, preto sa žiadne zmeny v blízkej budúcnosti neočakávajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies