Macron sa pokúša riešiť vážnu situáciu! Telefonoval s Putinom a Zelenským

NETKY.SK • 20 Február 2022, 14:11 • 2 min
Macron sa pokúša riešiť vážnu situáciu! Telefonoval s Putinom a Zelenským

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron v nedeľu telefonicky hovoril so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom. Rozhovor sa začal podľa plánu o 11:00 SEČ a trval hodinu a štyridsaťpäť minút.

slovakia

left justify in out

Informácia pochádza z denníka Le Figaro, ktorý cituje stanovisko Elyzejského paláca. Elyzejský palác dodal, že po rozhovore s Putinom sa Macron telefonicky spojil s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

 

img

 

Podrobnosti o témach a priebehu týchto rozhovorov zatiaľ neboli zverejnené. Putin a Macron sa osobne stretli 7. februára v Moskve, pričom diskutovali viac ako päť hodín. O deň neskôr rokoval šéf Elyzejského paláca so Zelenským. Po oboch schôdzkach vyhlásil, že sa mu dostalo ubezpečenia o ochote dodržiavať dohody o riešení konfliktu na východe Ukrajiny uzavreté v Minsku v roku 2015. Vidí aj "konkrétne, praktické riešenia" na zníženie napätia medzi Moskvou a Západom.

 

img

 

Situácia v súvislosti s Ukrajinou sa však medzitým ďalej výrazne zhoršila, Macron sa preto rozhodol vyvinúť "posledné možné a potrebné" diplomatické úsilie, aby sa zabránilo vypuknutiu rozsiahleho konfliktu na Ukrajine. Zelenskyj predtým vyzval západných spojencov svojej krajiny, aby prestali s "politikou ústupkov“ voči Moskve.

 

Prečítajte si: Podľa Scholza hrozí v Európe vojna!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies