Macron priznal, že Francúzsko stratilo kontrolu nad 1500 no-go zónami v krajine

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 15:56 • 2 min
Macron priznal, že Francúzsko stratilo kontrolu nad 1500 no-go zónami v krajine

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron priznal, že Francúzsko prehralo boj s narkomafiou v rastúcom počte takzvaných no-go zón v krajine.

slovakia

left justify in out

V prejave pred viac než šiestimi stovkami obchodných a politických hostí Macron vyzval miestnych starostov a občanov, aby našli riešenie problémov viac než 1500 citlivých oblastí, čo je iný názov pre francúzske no-go zóny, informuje server wochenblick.at.

 

Macron, ktorý sa dušuje, že on, ani jeho predchodcovia za nič nemôžu, tvrdí, že všetky riešenia zhora zlyhávajú, a tak musia prísť riešenia zdola. Vyzval k všeobecnej mobilizácii populácie, ktorá má „zachrániť národ“. To sa má udiať skrz vytvorenia „bdelej spoločnosti“. Ľudia, ktorí sa budú pozerať iným smerom, keď uvidia zločin, sa vraj stávajú jeho spolupáchateľmi.

 

Oznámil tiež, že do roku 2020 bude v 60 citlivých oblastiach 1300 nových policajtov. Problémy budú môcť ľudia hlásiť na centrálny web.

 

V problémových štvrtiach žije celých 10 percent obyvateľov Francúzska, teda zhruba 6 miliónov ľudí.

 

Už v roku 2011 vyšla správa s titulom „Predmestie republiky“. Mala 2200 strán a tvrdila, že sa mnoho francúzskych predmestí stáva „separovanými islamskými spoločnosťami“ odrezanými od francúzskeho štátu, v ktorých islamské právo nahrádza francúzske občianske právo, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies