Macron podal žalobu pre šírenie informácii, že má účet v daňovom raji

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 17:07 • 2 min
Macron podal žalobu pre šírenie informácii, že má účet v daňovom raji

BRUSEL/PARÍŽ – Žalobu na neznámeho páchateľa podal francúzsky prezidentský kandidát Emmanuel Macron za šírenie údajne nepravdivej informácie, že je vlastníkom účtu v daňovom raji. Macron to považuje za súčasť dezinformačnej kampane, za ktorou stoja internetové portály blízke prezidentom Ruska a USA.

slovakia

left justify in out

Macron zareagoval žalobou na informácie šíriace sa na internete, v ktorých sa píše, že má účet v daňovom raji na Bahamách. Anonym tieto dokumenty zverejnil niekoľko hodín pred stredajšou televíznou debatou prezidentských kandidátov na internetovom portáli 4chan. Podľa dokumentov je Macron akcionárom spoločnosti sídliacej v daňovom raji, informoval francúzsky denník Le Monde.

 

Parížska prokuratúra už spustila vyšetrovanie.

 

Le Penová podozrenie z daňových únikov spomenula aj v stredu večer počas televíznej debaty. "Dajte si pozor, čo hovoríte, pán Macron. Dúfam, že sa nedozvieme, že ste mali účet na Bahamách," vyhlásila.

 

Vo štvrtok ráno vo vysielaní rádia RMC Le Penová uviedla, že nemá dôkazy o existencii daného účtu, ale počas debaty "len svojmu súperovi položila otázku".

 

Macronov volebný tím v oficiálnom vyhlásení celú záležitosť označil za "šírenie nepravdivých informácií a pokus o destabilizáciu". Z rozširovania informácii o údajných daňových únikoch jeho hnutie Vpred! obvinilo "internetové platformy blízke Trumpovi a Putinovi" a považuje to za súčasť dezinformačnej kampane.

 

Vo Francúzsku vrcholí predvolebná kampaň pred nedeľňajším druhým kolom prezidentských volieb, v ktorých proti sebe stoja Emmanuel Macron a Marine Le Penová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies