Macron plánuje zriadiť osobitné strediská pre žiadateľov o azyl v Líbyi, hotspoty chce zaviesť už toto leto

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 14:30 • 2 min
Macron plánuje zriadiť osobitné strediská pre žiadateľov o azyl v Líbyi, hotspoty chce zaviesť už toto leto

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa dnes vyslovil za vytvorenie tzv. hotspotov - osobitných stredísk pre migrantov - na vybavovanie žiadostí o azyl v Líbyi, odkiaľ odchádzajú tisícky migrantov do Európy.

slovakia

left justify in out

"Ideou je vytvoriť hotspoty, aby sa zabránilo ľuďom podnikať šialené riziko, keď aj tak všetci nemajú nárok na azyl. Pôjdeme za nimi," povedala hlava štátu na návšteve utečeneckého tábora v strednom Francúzsku. Uvedený plán podľa neho zavedú "toto leto".

 

Agentúra Reuters v tejto súvislosti doplnila, že Macron už začiatkom tohto týždňa viedol rokovania medzi konkurenčnými líbyjskými lídrami Fájizom Sarrádžom a Chalífom Haftarom. Politici sa v Paríži dohodli na celoštátnom prímerí, okrem boja proti teroristickým skupinám. Zároveň budú pracovať na vypísaní predčasných prezidentských a parlamentných volieb.

 

Macron chce, aby Francúzsko zohrávalo väčšiu úlohu v procese prehovárania Líbyjských konkurenčných frakcií na ukončenie celého chaosu v krajine. Celá situácia umožnila islamistom, aby si z Líbye spravili svoju základňu a kvôli neprítomnej ústrednej vláde tam môžu prekvitať gangy pašerákov ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies