Macron ostro kritizuje praktiky venezuelského prezidenta Madura a jeho prístup k opozícii

NETKY.SK • 5 September 2017, 10:44 • 2 min
Macron ostro kritizuje praktiky venezuelského prezidenta Madura a jeho prístup k opozícii

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron odsudzuje spôsob, akým súčasné venezuelské vedenie zaobchádza s politickou opozíciou.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to vo vyhlásení Elyzejského paláca, zverejnenom v noci nadnes v Paríži po tom, ako Macron prijal predsedu venezuelského Národného zhromaždenia Julia Borgesa a ďalších zástupcov venezuelskej opozície.

 

Samotný Macron po rokovaniach s delegáciou venezuelskej opozície pred novinárov nepredstúpil, ale minulý týždeň sa vyjadril, že "Venezuela je diktatúrou, ktorá sa snaží prežiť".

Borges po rokovaniach v Elyzejskom paláci v Paríži konštatoval, že problém Venezuely už nie je "lokálny" ani regionálny, ale stal sa "celosvetovým". Ocenil súčasne podporu, ktorú venezuelskej opozícii a Národnému zhromaždeniu vyslovil Macron, ktorý tento zastupiteľský orgán - jediný vo Venezuele ovládaný opozíciou - uznáva ako legitímny.

 

Ako informovala rozhlasová stanica Europe 1, po rokovaniach s Macronom Borges poukázal tiež na rastúce znepokojenie medzinárodného spoločenstva z vývoja vo Venezuele, kde sa už štyri mesiace odohrávajú protivládne demonštrácie. Tieto protesty si doteraz vyžiadali životy 125 ľudí. Borges v súvislosti s krízou vo svojej krajine vyhlásil, že ráta s podporou medzinárodného spoločenstva v záujme dosiahnutia pokojného riešenia sociálnej a inštitucionálnej krízy vo Venezuele. Túto podporu chce Borges získať počas návštevy v metropolách viacerých európskych krajín. Dnes bude rokovať v Madride, v stredu v Berlíne a následne v Londýne.

 

Borges v Paríži upozorňoval aj na "humanitárnu tragédiu", ktorú zažíva Venezuela, kde podľa jeho slov "niet čo jesť, nie je možné uplatňovať svoje práva a viesť dôstojný život". Za tento stav obvinil venezuelského prezidenta Nicolása Madura, ktorý podľa neho bráni medzinárodnému spoločenstvu v dodávkach humanitárnej pomoci do Venezuely.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies