Macron nezaradí expremiéra Vallsa na kandidátku svojho hnutia

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 19:53 • 2 min
Macron nezaradí expremiéra Vallsa na kandidátku svojho hnutia

PARÍŽ - Bývalého francúzskeho premiéra Manuela Vallsa odmietli zaradiť do zoznamu kandidátov hnutia novozvoleného prezidenta Emmanuela Macrona - Republika vpred! (REM). Ide o ťažkú ranu pre kedysi populárneho politika, o ktorom sa svojho času uvažovalo aj ako o možnom budúcom prezidentovi Francúzska.

slovakia

left justify in out

Valls požiadal o zaradenie na kandidátku REM, ale generálny tajomník strany Richard Ferrand dnes uviedol, že jeho žiadosť bola zamietnutá. Jedným z dôvodov bolo aj to, že Valls je v politike už tri volebné obdobia za sebou a Macronovo hnutie hľadá nové tváre. Ferrand dodal, že hnutie REM ale nepostaví svojho vlastného kandidáta vo volebnom obvode Evry južne od Paríža, v ktorom kandiduje Valls.


Hnutie Republika vpred! (REM) zverejnilo dnes zoznam 428 kandidátov pre júnové voľby do Národného zhromaždenia, dolnej komory francúzskeho parlamentu. Polovicu kandidátov tvoria ženy a 95 percent z nich nepôsobilo v doterajšom Národnom zhromaždení. Priemerný vek kandidujúcich je 46 rokov a v zozname je aj niekoľko nezamestnaných a študentov. Hnutie REM dostalo viac ako 19.000 žiadostí od ľudí, ktorí prejavili záujem o kandidatúru, uviedol jeho generálny tajomník Ferrand.

Zverejnenie zoznamu kandidátov je súčasťou Macronovho plánu dostať do francúzskeho parlamentu nové tváre a nové nápady, ako to avizoval aj počas predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami.





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies