Macron a Trump sa budúci týždeň stretnú na pracovnom obede v Bruseli

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 10:56 • 2 min
Macron a Trump sa budúci týždeň stretnú na pracovnom obede v Bruseli

BRUSEL - Nový francúzsky prezident Emmanuel Macron bude mať na budúci týždeň v Bruseli "dlhý pracovný obed" s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

slovakia

left justify in out

Obaja lídri sa 25. mája v belgickej metropole zúčastnia na summite Severoatlantickej aliancie. Macron a Trump by v rámci svojho prvého stretnutia mali porovnať svoje názory na sériu otázok, uviedla dnes belgická televízna stanica RTBF. 

 

S odkazom na zdroj z prostredia americkej administratívy RTBF konštatovala, že telefonický rozhovor medzi dvoma "najčerstvejšími lídrami" na medzinárodnej scéne prebehol v poriadku a aj keď nezdieľajú rovnaké názory v niektorých témach, "obaja sú outsidermi, ktorí prekračujú tradičné politické prekážky".

 

Nemenovaný člen americkej administratívy pre európske médiá označil ako prehnané fámy o tom, že pred francúzskymi prezidentskými voľbami Trump preferoval skôr Marine Le Penovú než Macrona. Išlo údajne o nedorozumenie založené na jednom Trumpovom stanovisku cez Twitter v spojitosti s otázkou hraníc a tiež s januárovou návštevou šéfky Národného frontu v budove Trump Tower v New Yorku.

 

Počas svojej predvolebnej kampane v New Yorku sa však Le Penová nestretla ani s Trumpom, ani so žiadnym členom americkej administratívy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies