Mackay odmieta opustiť lavičku Cardiffu

NETKY.SK • 21 December 2013, 17:18 • 2 min
Mackay odmieta opustiť lavičku Cardiffu

LIVERPOOL - "Som hrdý, že môžem byť manažérom Cardiffu City. Nedokázal by som rezignovať," povedal Mackay pre stanicu BT Sport po sobotňajšej prehre jeho zverencov na pôde FC Liverpool 1:3.

slovakia

left justify in out

Tréner anglického futbalového tímu Cardiff City Malky Mackay odmieta rezignovať na svoj post napriek rozporom s majiteľom klubu Vincentom Tanom. Stolička pod Mackayom sa tento týždeň roztriasla po výzve od malajzského majiteľa na jeho odchod z lavičky waleského mužstva. V opačnom prípade hrozí škótskemu kormidelníkovi vyhadzov. "Neodídem. Som hrdý, že môžem byť trénerom Cardiffu City. Nedokázal by som rezignovať," povedal Mackay pre stanicu BT Sport po sobotňajšej prehre jeho zverencov na pôde FC Liverpool 1:3.

V spomenutom stretnutí sa dvoma gólmi blysol kanonier Liverpoolu Luis Suárez, slovenský zadák Martin Škrtel odohral plných 90 minút a videl žltú kartu. Zvyšný presný zásah domácich zariadil Raheem Sterling a za hostí len korigoval Jordon Mutch. Táto prehra nechala Cardiff na 15. priečke anglickej Premier League, iba štyri body nad pásmom zostupu. Napriek tomu sa Mackayovi dostalo na Anfield Road podpory od vlastných fanúšikov, ktorí skandovali jeho meno a držali transparenty s nápismi "Tan out" na protest proti majiteľovi klubu.

"Musíte sa spýtať iných ľudí. Videli ste fanúšikov. Sú skvelí počas celej sezóny," odpovedal škótsky kouč na otázku, či rozumie postoju Vincenta Tana. Svoju podporu mu vyjadril aj tréner "The Reds" Brendan Rodgers. "Pochvala patrí aj fanúšikom Liverpoolu, ktorí rozumejú celej situácii. Jedna osoba nevidí fantastickú Malkyho prácu," povedal Rodgers.

Malky Mackay je trénerom Cardiffu City od roku 2011 a klub z hlavného mesta Walesu priviedol minulú sezónu po 51 rokoch do najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Škótsky tréner má s Cardiffom platnú zmluvu do roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies