Mačka sa chcela odviezť na streche vlaku. Zachraňovali ju takmer tri hodiny

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 16:07 • 2 min
Mačka sa chcela odviezť na streche vlaku. Zachraňovali ju takmer tri hodiny

VEĽKÁ BRITÁNIA - Na stanici objavili na streche vlaku mačku. Bola v blízkosti káblov s napätím 25 000 Voltov. Jej záchrana trvala takmer tri hodiny.

slovakia

left justify in out

Určite to všetci poznáte, vlaky jednoducho meškajú veľmi často. Tak isto aj vo Veľkej Británii. Zvyčajne je to kvôli neočakávanej údržbe trate, výtržnostiam vo vlakoch, počasiu, alebo z akýchkoľvek iných dôvodov. Málokedy je to preto, že sa nejaká mačka rozhodla odviezť vlakom. Informoval portál ledbible.com.

 

img

 

 

Vlak Avanti West Coast Pendolino na trati z Londýna do Eustonu a Manchestru nebol schopný začať svoju jazdu, pretože krátko pred 21:00 bola videná vydesená mačka na jeho streche. Bol to vlak s rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu. Zatiaľ nie je známe, ako sa tam dostala.

 

Ďalší zaujímavý článok: Nad Severným pólom sa objavil prvý vesmírny hurikán na svete

 

Ťažká záchrana

 

Asi po dve a pol hodine úsilia sa údržbárom podarilo dostať mačku preč od nebezpečných napájacích káblov a zo strechy vlaku s napätím 25 000 Voltov. Nakoniec bol vedľa vozňa vytiahnutý kôš, a tak mala vystrašená mačka svoju vlastnú špeciálnu plošinu, na ktorú mhla nastúpiť.

 

img

 

„Často musíme vo vnútri stanice čeliť vtákom, ale za celú moju dobu tu ide o prvú mačku surfujúcu na vlaku! Našťastie zvedavosť túto mačku nezabila a sme radi, že sa vyhla použitiu jedného zo svojich deviatich životov vďaka rýchlej akcii staničného tímu a personálu Avanti West Coast, ktorí organizovali pre cestujúcich nástup na iný vlak, aby mohli mačku zachrániť,“ povedal Joe Hendry, manažér stanice Network Rail, pre Milton Keynes.

 

Cestujúci mohli nastúpiť do náhradného vlaku, a tak sa vyhli meškaniu.

 

Prečítajte si tiež: Veľká Británia má tajný podzemný bunker pre 4000 ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies