Machu Picchu je prvýkrát prístupné aj pre vozičkárov

NETKY.SK • 5 Február 2019, 11:55 • 2 min
Machu Picchu je prvýkrát prístupné aj pre vozičkárov

Ruiny inkského mesta Machu Picchu sú prvýkrát prístupné vozíčkarom. Tí sa na slávny div sveta doteraz pozrieť nemohli, pretože je zasadený v horách, v príkrom teréne a vedie k nemu nespočetne mnoho schodov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Wheel the World sa teraz rozhodla hendikepovaným pomôcť, aby si pamiatku mohli konečne pozrieť, napísal britský server Mirror.

 

 

Hendikepovaní sa do inkského mesta dostanú pomocou špeciálne upravených vozíkov, ktoré pripomínajú záhradné koliesko - majú len jedno koleso a dve dlhé tyče, pomocou ktorých sa prenášajú. "Sú z ocele a hliníka, takže sú veľmi ľahké," doplnil Camilo Navarro, spoluzakladateľ spoločnosti Wheel the World.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Para lograr cosas que parecen imposibles hay que darle paso a la locura. La Ciudad Sagrada de los Incas es un reflejo de ello, nuestra aventura también. Hicimos una excursión única con dos personas en silla de ruedas atravesaron la ceja de selva cuzqueña durante 12 horas por el Camino Inca hasta la Puerta del Sol para finalmente cumplir el objetivo de llegar a Machu Pichu, la terraza del mundo. 📸 @joycesilberstein @wheeltheworld #explorarsinlimites @columbia_chile #enjoytheoutdoorslonger @misionesdrengo #elpoderdecreer @vuelajetsmart #vuelaSMART @casaandina #peakdmc #explorewithoutlimits #wheeltheworld #peru #machupicchu #wheelchair #joëlette #joelette

Príspevok, ktorý zdieľa Wheel the World (@wheeltheworld),

 

Špeciálne vozíky však nemôže ovládať samotný hendikepovaný človek, je potreba niekoho, kto mu bude pomáhať a smerovať ho terénom. Aj napriek tomu sa tak mnohým ľuďom otvára cesta do miest, kam skôr nemohli.

 

Spoločnosť ponúka cestovateľom kompletný itinerár, ktorý zahŕňa dopravu z a do hotela na Machu Picchu v sprievode asistenta.

 

img

 

Ceny začínajú na 990 dolároch za osobu. V ponuke je tiež štvordňový výlet, ktorý okrem návštevy indických ruín zahŕňa aj prehliadku Cuzca - ten vyjde na 1490 dolárov na osobu. V oboch dvoch prípadoch je hradené aj ubytovanie.

 

Ďalšie nedostupné miesta budú dostupné


Spoločnosť Wheel the World sa chce v budúcnosti zamerať aj na ďalšie pamiatky a turistické miesta po celom svete. "Niekedy nám volajú z národných parkov, aby sme to u nich prišli obzrieť. Kvôli erózii alebo iným obmedzeniam nemôžete všade umiestniť rampy pre vozíčkarov. Prístupnosť je ale otázkou kreativity," tvrdí Navarro.

 

Machu Picchu nedávno zaviedlo povinnosť kupovať si vstupenky na konkrétne časové bloky. Limitovaná je aj maximálna doba pobytu, počas ktorej sa môžu turisti v pamiatke zdržiavať. Zvýšila sa aj cena vstupného.

 

Machu Picchu uťahuje opasky: Turisti už nemôžu prísť, ako sa im zapáči



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies