Macháčková odíde zo #Siete, ak tá pôjde do vlády so Smerom

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 20:55 • 2 min
Macháčková odíde zo #Siete, ak tá pôjde do vlády so Smerom

BRATISLAVA – Novozvolená poslankyňa NR SR Katarína Macháčková vystúpi zo strany Sieť, ak tá vstúpi do vládnej koalície so Smerom-SD. Ako napísala Macháčková na sociálnej sieti, poslanecký mandát si ponechá.

slovakia

left justify in out

„Vo svojom živote som sa vždy snažila byť principiálna vo veciach, ktoré si principiálnosť vyžadujú. Pred voľbami som sľubovala našim voličom zmenu a jednoznačne som sa vyjadrovala, že do vlády so Smerom nepôjdeme. Tento svoj sľub dodržím a v prípade, ak taká situácia nastane, vzdám sa členstva v Sieti,“ uviedla Macháčková s tým, že zostane poslankyňou NR SR a bude naďalej zastupovať svojich voličov, bez ohľadu na svoj osobný komfort, ktorý by si účasťou v tejto koalícii zabezpečila. Macháčková zároveň tvrdí, že už počas predvolebnej kampane a aj teraz útoky a tlaky na jej osobu a rodinu pokračujú.

 

Predsedovia strán Smer-SD a Sieť pri spoločnom rokovaní o prípadnom zostavení vlády nenašli prioritu alebo otázku, ktorá by ich rozdeľovala natoľko, že by neboli schopní pokračovať v ďalších rokovaniach. Po stretnutí s predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom to dnes vyhlásil predseda Smer-SD Robert Fico. "Existujú podmienky, aby sme pokračovali v rozhovoroch medzi stranou Smer-SD a Sieť a som veľmi rád, že aj Sieť sa zajtra v trojčlennej delegácii zúčastní na rokovaní štyroch politických subjektov na Úrade vlády SR," povedal dnes Fico.

 

V stredu sa funkcie podpredsedu strany Sieť vzdal Miroslav Beblavý. "Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku," napísal Beblavý. Zároveň avizoval, že prehodnotí svoje rozhodnutie zostať v strane Sieť, ak tá pôjde do vlády so Smerom-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona