Macedónsky prezident Ivanov apeloval na EÚ, NATO a USA aby odmietli požiadavky albánskej menšiny

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 18:43 • 2 min
Macedónsky prezident Ivanov apeloval na EÚ, NATO a USA aby odmietli požiadavky albánskej menšiny

SKOPJE - Macedónsky prezident Gjorge Ivanov vyzval Európsku úniu, Severoatlantickú alianciu (NATO) a Spojené štáty, aby sa v spore o budúcu vládu krajiny postavili proti autonómnemu úsiliu strán zastupujúcich albánsku menšinu.

slovakia

left justify in out

Ivanov odmietol poveriť zostavením vlády lídra sociálnodemokratickej opozície Zorana Zaeva, pretože ten akceptoval požiadavky albánskej komunity, ktoré údajne ohrozujú celistvosť štátu.

 

Macedónsky prezident v liste adresovanom predsedovi Európskej rady Donaldovi Tuskovi, generálnemu tajomníkovi NATO Jensovi Stoltenbergovi a prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi napísal, že odmietnutie týchto požiadaviek je jediným východiskom z politickej slepej uličky, v ktorej sa nachádza postjuhoslovanská republika.

 

Autor listu kriticky poukázal na fakt, že dokument s požiadavkami formulovali v albánskom hlavnom meste Tirana.

 

Zaev, ktorý sa bez poverenia od hlavy štátu nemôže stať macedónskym premiérom, disponuje v 120-člennom parlamente podporou 67 poslancov zo svojej strany a troch subjektov zastupujúcich záujmy albánskeho etnika.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies