Macedónsko znovu otvorilo hranice, púšťa len niektorých migrantov

NETKY.SK • 21 Január 2016, 12:01 • 2 min
Macedónsko znovu otvorilo hranice, púšťa len niektorých migrantov

SKOPJE - Macedónske úrady dnes znovu otvorili hranice pre uchádzačov o azyl smerujúcich na sever do bohatších európskych krajín, ale vpúšťajú iba tých ľudí, ktorí za svoj konečný cieľ označili Nemecko alebo Rakúsko. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na gréckej severnej hranici s Macedónskom uviazlo na dva dni v mrazivom počasí približne 1700 ľudí. Hraničný priechod otvorili úrady len krátko pred dnešným poludním. Grécka polícia teraz žiada migrantov, aby vo svojich dokladoch totožnosti uviedli, do ktorej krajiny smerujú. Macedónsko a ďalšie balkánske štáty zaviedli prvé preverovanie prechádzajúcich migrantov už vlani v novembri a vylúčili všetkých okrem Sýrčanov, Iračanov a Afgancov. Tých totiž označili za utečencov, a nie za ekonomických migrantov.

 

Najnovšie obmedzenie platné v Macedónsku nasleduje po rozhodnutí Rakúska vpúšťať na svoje územie iba tých migrantov, ktorí chcú požiadať o azyl v Rakúsku alebo v Nemecku. To všetko zásadne mení podobu migračných prúdov na Balkáne, poznamenáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona