Macedónsko vyhlásilo na juhozápade krajiny stav núdze kvôli lesným požiarom

NETKY.SK • 6 August 2017, 18:42 • 2 min
Macedónsko vyhlásilo na juhozápade krajiny stav núdze kvôli lesným požiarom

SKOPJE - Macedónska vláda vyhlásila v horskej oblasti na juhozápade krajiny 30-dňový stav núdze.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je obava, že aktuálna vlna horúčav by mohla ešte viac podnietiť šírenie viacerých lesných požiarov, ktoré v tomto regióne v ostatnom čase vypukli, informovala dnes agentúra AP. Vyhlásenie núdzového stavu oznámil v sobotu večer macedónsky minister vnútra Oliver Spasovski. Na základe toho nasmeruje vláda do postihnutého regiónu všetky dostupné prostriedky. Do oblasti po zosilnení požiarov, ktoré ohrozujú tamojšie obydlia, povolali aj hasiace vrtuľníky, uviedla ďalej AP.

 

Lesné požiare sužujú viaceré oblasti Macedónska už zhruba štyri týždne. Pod kontrolu sa ich snažia dostať hasiči aj dobrovoľníci. Oheň si už vyžiadal aj obeť na živte. Macedónska polícia informovala, že spálené telo sa našlo v dedine pri metropole Skopje. Uviedla tiež, že v dedine Mogilec v strednej časti Macedónska zhoreli dva domy a stodola.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona