Macedónsko prijalo nové obmedzenia týkajúce sa prílevu utečencov

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 13:29 • 2 min
Macedónsko prijalo nové obmedzenia týkajúce sa prílevu utečencov

ATÉNY - Grécka polícia dnes oznámila, že utečencom, ktorí chcú prekročiť grécko-macedónske štátne hranice, uložili úrady Macedónskej republiky ďalšie obmedzenia - na macedónske územie môžu podľa nových predpisov vstúpiť len osoby prichádzajúce z tých miest a obcí, ktoré sa podľa posúdenia macedónskych orgánov nachádzajú vo vojnovom stave.

slovakia

left justify in out

 Informuje o tom agentúra AP.

 

Predstavitelia gréckej polície vysvetlili, že oddnes platné reštrikcie znamenajú, že do Macedónska môžu z Grécka vstúpiť napríklad ľudia zo sýrskeho Aleppa, ale už nie zo sýrskeho hlavného mesta Damask či z irackej metropoly Bagdad.

 

Ako poznamenáva AP, policajní činitelia hovorili pod podmienkou zachovania anonymity, keďže nemajú povolenie dávať úradné a oficiálne informácie.

 

Tieto obmedzenia sú najnovším opatrením Macedónska spomaliť prílev utečencov na svoje územie. Denne povoľuje Macedónsko prekročiť svoje hranice len hŕstke migrantov a na gréckej strane je v preplnenom tábore v malej dedine Idomeni momentálne uviaznutých 13.000-14.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies